pakketten versturen naar Ghana

  • Patrice

    Ik heb een jaar ontwikkelingswerk gedaan in Ghana in 2012. Nog steeds ben ik "verbonden' met mijn project en wil voor de opvanghuizen waar ik heb gewerkt een aantal pakketten met medische spullen versturen (verbandmiddelen, pleisers, jodium). In totaal heb ik 25 kg met goede, professionele spullen uit ziekenhuizen en apotheken. Hoe krijg ik dat goed en betaalbaar in Ghana? TNT post is me veel te duur!

  • marcelvr

    TNT zal ik niet doen want ze zijn niet betrouwbaar vanwege levertijd van NL naar Ghana , je kan je pakketje niet traceren waar het is , en als het niet aankomt op de bestemming kan TNT niet gelijk zeggen waar uw pakketje is , Als ze willen uitzoeken waar uw pakket is duurt het weken voor dat je bericht krijgt.

    DHL is snel , 3 dagen is het in Ghana ( vliegtuig ), je kan zelf zien waar uw pakket is , Als er iets verkeerd gaat kunt u DHL waarschuwen en dan verbeteren ze ook gelijk, en je kan zien wie hem ophaalt .

    U kunt ook uw pakket laten verschepen, Het duurt zekers een maand voordat het in Ghana is, het is goedkoop , u kunt ook zoeken naar personen die spullen verschepen naar Ghana.

    Ik weet nog wel een persoon een Ghanees die in Amsterdam woont maar die elke keer spullen verscheept naar Ghana en hij of zijn personeel bellen de personen op die het pakket kunnen ophalen. hij is betaalbaar Ik heb zelf goede ervaring mee .. want ik en mijn vrouw hebben 2 keer kleren verzonden 1 keer 7 koffers vol elke koffer was zeker 25 kg en ik betaalde 160 euro en de 2e keer was 5 koffers en 140 euro.

    Als u de telefoonnummer wilt van die persoon dan hoor ik het wel .

    groet, marcel

  • Patrice

    Dank voor je reactie! Ik zou graag met deze persoon in contact willen komen om te kijken of hij wat voor mij zou kunnen betekenen.

  • bart abokobi

    Hallo Patrice ,

    niet alleen zijn verzendkosten met koeriers zoals TNT , DHL , UPS , etc .. hoog.

    Bij aankomst in Ghana krijg je ook nog eens te maken met de douane en douanedelaranten wiens kosten zeer arbitrair zijn.

    Een voorbeeld hier van : ik kreeg uit Korea een pakje met onderdelen voor toestellen vrijgesteld van BTW en invoerrechten , met een gefactureerde waarde van 55 $ verstuurd via UPS. Op de luchthaven blijft het in het UPS magazijntje liggen tot het door de douane wordt vrij gegeven , je bent verplicht hierbij gebruik te maken van een douanedeclarant. Totale kosten voor ik het doosje in handen had : 140 $ ! en 3 werkdagen.

    Gebruik een onofficiële vervoerder : door to door .Dit gaat je maar een fractie kosten , een doos van 25 kg moet hier geraken voor 20 tot 25 €.

  • marcelvr

    Het nummer van de man die spullen verscheept naar Ghana is…

    06-13644153 en 06-84874201 de naam van het berdrijf is… Afful cargo & transporting services

  • Dirk van Antwerpen

    In Antwerpen heb je bijvoorbeeld Marcus. Die levert het thuis af in en rond Accra en legt al jaren een quasi foutloos parcours af. (elke onofficiele vervoerder speelt wel eens iets kwijt). Voor een vrij grote kartonnen doos rekent hij standaard 50 EUR.

  • Timeless

    Dank je wel voor de info

  • bart abokobi

    Inderdaad , Marcus is zeker aan te raden.

    Als je de dozen zelf gaat afhalen in Ashaley Botwe kan het goedkoper dan de aangehaalde 50 €.

    De dozen die ik met hem verstuur zijn zowat de grootste ( en zwaarste ) dozen die men in de handel kan vinden en ik betaal minder per stuk.

    Wel doe ik dit met hem op regelmatige basis.

  • Ghaniangurl

    Hallo

    Heeft iemand contactgegevens van die Marcus voor me?

    BVD

  • bart abokobi

    Ik heb volgende nummers : 0032485807281 , 0032493936664 en 00233244435421